De kracht van “Hallo!”

Categorieën All,Retail

Kracht van hallo_gevoelvoor

Het is al vaak gezegd, “het gaat om de poppetjes in de winkel”.  Juist daarom verbaast het mij zo dat ik hier toch nog een blog aan ga wagen.

We weten allemaal hoe we het verschil zouden kunnen maken met onze concurrenten, met de online winkels. Je kunt veel beter contact maken in de fysieke wereld, je kunt het persoonlijk maken. Toch word ik in veel gevallen nog steeds niet begroet als ik een winkel binnen loop en dan heb ik het nog geen eens over de grote multinationals, maar over de kleine ondernemers. Zij die het misschien wel het moeilijkst hebben op dit moment. Zij die de meeste mogelijkheden hebben om te veranderen laten het  aan hun voorbij gaan… Jammer, want juist zij hebben geen grote logge organisatie achter zich die ze moeten overtuigen om het anders te doen.

Dus begroet elke passant in je winkel, het zijn namelijk allemaal potentiële klanten. Je hoeft er niet meteen op te springen als een hongerige wolf, maar geef mij een welkom gevoel en het idee dat als ik een vraag heb, ik die mag stellen. Zorg dus dat je ook (oog)contact houdt met de klant, want even begroeten en terug duiken in je telefoon…  Creëer een ambiance waardoor ik graag in je winkel ben, biedt mij wat te drinken aan zoals koffie of een glaasje water om mij langer vast te houden. Is je product gelijk aan dat van de concurrent maak dan op een andere manier het verschil. Wees spontaan, maar oprecht, anders prikken we er gauw genoeg doorheen.

Tips & clicks
Wanneer we gaan winkelen en moeite hebben genomen naar jouw winkel te komen is er niets vervelender dan wanneer ik er kom, iets moois zie en… Het is er niet! Spijtig, maar kan altijd eens voor komen, maar laat mij niet gaan. Ik heb een koopintentie en die zou je dus wellicht aan je voorbij laten gaan omdat het niet voorradig is? Ga altijd opzoek naar alternatieven (Tips), maar als het echt niet anders kan bestel het voor mij (Clicks) en biedt me de keuze of ik het op kom halen of dat jullie het mij toesturen.

Kortom: Ik kom in je winkel, daar zit vrijwel altijd een koopintentie achter, is het niet nu, dan is het wel in de toekomst. Zelfs wanneer ik bij jou kom kijken om het ergens anders aan te schaffen is er toch een koopintentie, zorg er alleen wel voor dat ik er van overtuigd wordt dit bij jou te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *