Je moet helemaal niets met social media!

Categorieën All,Social media

Te vaak hoor ik bedrijven zeggen “ik moet iets met twitter doen” of “ik moet echt eens een facebook-pagina maken”. Vervolgens gaan ze er mee aan de slag, na twee weken hebben ze nog niet de verwachtte 8.637 volgers of de 10.000 likes en geven ze het weer op. In het geval van een “moetje”… Moet-je niets.

Wees er bewust van dat het er is. Wees er bewust van dat er mensen en bedrijven zijn die over je zullen praten (positief en negatief). Dat gebeurt offline en dat gebeurt ook zeker online. Wil je daar zijn waar men over je praat en de mogelijkheid hebben hierop te reageren? Dan kan je overwegen om hier mee aan de slag te gaan… Maar het moet niet. Een slecht onderhouden account kan namelijk ook tegen je werken.

Ga je er dan toch mee aan de slag. Doe het dan consistent. Bedenk vooraf wat je doel is om aanwezig te zijn en hoe jij jezelf of je bedrijf wil presenteren. Het internet staat vol met tips en mensen die je hier prima bij kunnen helpen. Maar vooral; hou vol!

New media is niet ter vervanging van de “oude” media, maar meer als aanvulling. Het kan je offline activiteiten versterken/ondersteunen. Het kan je helpen in contact te komen met je (potentiële) nieuwe klanten of het contact behouden met je huidige klanten.

Je moet er niets mee, je kan wel eens kijken wat het is en hoe het werkt. Vandaag is het o.a. Twitter, youtube en linkedin, morgen misschien wel Google+ en over twee jaar weer iets heel anders. Weet wat er speelt en maak gebruik van de media die aansluit bij hetgeen jij wil uitdragen. Door bij te blijven (niet verwarren met mee moeten doen) hoef je niet over twee jaar een enorme inhaalslag maken met de dan geldende new media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *