De slechte verkoper

Categorieën All,Retail

De clichés als: “ik heb hem zelf ook”, “Deze is van een oud vrouwtje geweest”, “Oei, de Sony blueray speler is uitverkocht, maar ik heb nog wel een mooie Fony blueray speler” enz. enz. zijn inmiddels meer dan achterhaald. Toch hebben ze wel een litteken achter gelaten op het imago van de verkoper. Zo blijkt uit het raport Retail2020 dat 33% van de Nederlanders een reviewwebsite raadpleegt voordat zij overgaan tot aankoop. De helft daarvan laat haar keuze hier zelfs vanaf hangen. Dat geldt uiteraard voor het product, maar in steeds grotere mate ook voor de winkel, de service, dan wel de bediening. Restaurants en vakantiebestemmingen zijn hier nu nog de koplopers in (iens, zoover, enz), maar dankzij initiatieven zoals o.a. Yelp.nl komt ook uw winkel wellicht op de kaart met een beoordeling van een klant.

Ik hoor u al denken: “Ja lekker is dat, gaan ze mijn winkel zwart maken op internet”. Maar wat blijkt? 70 tot 85% is positief! Daarnaast is het ook nog eens zo dat mensen gaan opnemen voor uw bedrijf. Zo staan er bij een willekeurig hotel-review 3 negatieve punten over het ontbijt terwijl er 7 zijn die het een voldoende geven. Weet u de consument echt betrokken te maken, dan zullen zij het zelfs voor u opnemen. Mocht de klant toch in de 15 tot 30% vallen van mensen met kritiek, dan geeft het u in ieder geval de ruimte om er van te leren, er op te reageren en goed maken. Durf dus te vragen of zij een beoordeling willen plaatsen op een onafhankelijke website.

Uiteraard bent u een goede verkoper, maar laat dat door een ander vertellen!

Geïnspireerd door Retail2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *