Transparant zijn is geen keuze

Categorieën All,Retail

Dankzij de snelle informatiestromen van vandaag weten we vooraf al snel wat, waar en tegen welke prijs te koop is. Hoe je daar mee om kunt gaan lees je hier. Maar waarom wordt er nog steeds geadverteerd met prijzen excl. montage, rijklaar maken, verzendkosten, b.t.w., enz.?

Ik wil geen “verassingen” op het eind! Iedereen weet dat downselling makkelijker is dan upselling. “Ja, maar dan prijs ik mijzelf meteen uit de markt”. Niet als je transparant bent over het geen je er voor levert. Draai het eens om, wil je bekend staan als die firma waar het altijd duurder is dan dat ze je eerst voorspiegelen? Vast niet!

Wees open en eerlijk, de waarheid achterhaalt zich snel in de online wereld. Wees open over je prijs, over je distributie, duurzaamheid, enz. Heb kennis van je producten en diensten. En wanneer je het even niet weet, geef dat dan gewoon toe. We kopen nou eenmaal graag van iemand die wij vertrouwen.

Vooral online is er nog een hoop te winnen op transparantie. Er zijn bedrijven genoeg die pas in de allerlaatste stap laten zien wat de verzendkosten zijn. Die pas in de allerlaatste stap laten zien dat je er “automatisch” extra garantie bij koopt á 10% van je orderwaarde. Maak er jouw voordeel mee door dit vooraf duidelijk te communiceren, of gebruik het als marketingtool om daar mee te kunnen stunten.

Het is gemakkelijker om vertrouwen te winnen met een fysieke winkel dan een webshop. Gebruik dat voordeel door juist het geen de mensen nog wel eens eng vinden van online kopen goed te zetten in je winkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *